If you can dream it, you can do it!

3e week, first teaching experience &luizen!

Het heeft even op zich laten wachten maar hier zijn we dan weer met een nieuwe blog. En zoals ik had beloofd ga ik in deze blog vertellen welke klas ik heb gekozen. Ik heb er alweer bijna een leerzame en interessante week opzitten. Ik zal jullie niet langer in spanning laten wachten. Tumtumtum ik heb gekozen voor grade 2. En ik ben echt onwijs blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik heb weer genoeg dingen die ik met jullie kan delen dus ga er maar weer even lekker voor zitten. 

Laat ik beginnen met vorige week donderdag, dat het weer hier mooi is, is geen verassing meer voor ons. Maar dat het plots ging sneeuwen was toch wel even wat minder. Gelukkig bleef het niet liggen en voordat de dag om was, was het ook al gestopt. Op vrijdagavond hebben we niet meer gedaan als lekker even cocktails gedronken in de stad. Wat een beetje traditie is geworden. Zaterdag zijn Elizabeth en ik voor het eerst naar de lokale markt gegaan waar we 2 zakken vol fruit en groente hebben gekocht. Hierna hadden we besloten om naar de grootste mall te gaan genaamd BTC, nou ik kan je vertellen het is groot. Het lijkt een beetje op een open shopping centrum in Amerika, je hebt eigenlijk een auto nodig om je van A tot B te verplaatsen. Hier hebben we heerlijk rond gestruind en later op de avond hebben we in de stad gegeten samen met een Duits meisje die hier studeert. En wat hier trouwens echt een ding is, is chocolade melk en dan geen gewone chocolade melk maar het lijkt wel chocolade vla. Het wordt gemaakt van echte chocolade maar het is een dikke substantie. We hebben het niet al te laat gemaakt want zondag hadden we besloten om aan school te gaan werken omdat we namelijk over 2 weken een essay moeten inleveren van 2000 woorden. We hadden een leuk cafeetje gevonden en we hebben daar van 11 tot 4 doorgebracht.

Maandag was het dan zover mijn eerste echte week waarbij ik in een en dezelfde klas zou doorbrengen. De kinderen vonden het heel leuk dat ik voor ze had gekozen. Samen met mijn mentor teacher (ook wel een oud studente van stenden) mijn lessen doorgenomen die ik deze week zou gaan teachen. Ik heb deze week 2 math lessons gegeven en ik doe de phonics het eerste uur in de ochtend om mee te beginnen. Nou heb ik die inmiddels al gegeven en dit ging wel goed, natuurlijk zijn er verbeterpunten maar ik ben erg tevreden met de resultaten en de reacties van de kinderen. Het moeilijkste vind ik de stof eigen te maken, maar dit heeft natuurlijk ook weer te maken met ervaring op doen. Ik weet wel dat ik de aankomende 6 weken, want ja er zijn nog maar 6 weken left heel veel ga leren en veel ervaring ga opdoen. Waar ik onwijs veel zin in heb.

Maar er gebeuren ook minder leuke dingen in een klas en dit keer waren het hele leuke jeukende beestjes die tussen al die kinderhaartjes gaan zitten. Jakkie we hebben luizen in de klas. Ik heb Elizabeth gelijk mijn hoofd laten controleren want ja dit is natuurlijk het risico van het vak. Gelukkig heb ik geen luizen of tenminste tot op heden niks.

Morgen is alweer vrijdag en het word een rustige dag, kinderen hebben veel speciale lessen zoals Sloveens, dance en assembly. Waardoor wij weer de tijd krijgen om volgende week te bespreken. Volgende week is een korte week, nog steeds 5 dagen school maar het wordt wel een leuke week. Op maandag en dinsdag zijn het normale dagen en woensdag is de dansuitvoering waar de kinderen al maanden voor aan het repeteren zijn. Dit zal plaats vinden in een echt theater en we zullen daar de hele dag doorbrengen. Donderdag is dan ook weer een gewone dag en vrijdag hebben de kinderen maar een halve dag omdat het vakantie is. Jaa bijna 1 weekje rust, ofja rust. Elizabeth en ik zijn druk bezig om een route te plannen met plaatsen die we willen bezoeken die week, en papa en mama komen ook nog die week dus het word onwijs leuk! Maar daar natuurlijk meer over als het zover is.

Aankomend weekend gaan we ook weer op uit want nu de lente officieel is begonnen vandaag en de bloemetjes en bijtjes weer vrolijk rond vliegen word het ook tijd dat wij weer eens op avontuur gaan. Waar we heen gaan is natuurlijk weer iets voor het volgende verhaal.

Tot snel weer.

Veel liefs,

Mo

De tweede week stage!

Tweede week

En we zijn weer een tweede week van stage in gegaan, en wat vliegt de tijd toch snel. En het weekend is ook helaas weer veel te snel voorbij. Maar deze week was toch wel een heel klein beetje speciaal. Op dinsdag werd ‘Pust’ gevierd op school, alle kinderen kwamen verkleed naar school inclusief alle docenten. Pust is een van de belangrijkste evenementen in Slovenië. Je kunt het vergelijken met carnaval. Pust word officieel gevierd op 5 Maart, en het weekend daarvoor word al veel feest gevierd, iedereen gaat verkleed te straat op en er zijn net als in Nederland optochten/ parades. Tijdens deze optochten is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk geluid wordt gemaakt om zo symbolisch de winter weg te jagen.

Maar omdat ik dit jaar carnaval moest missen vond ik het super leuk dat er toch een soort van evenement bestaat dat er op lijkt en liet ik deze kans natuurlijk niet liggen. Dit jaar werd Pust gecombineerd met world book week, de kinderen hadden als opdracht om verkleed te komen als hun favoriete karakter uit hun favoriete boek. Ik moest improviseren dus ben ik gegaan voor de makkelijke optie en ben ik een zwarte kat geworden. Later op de dag hadden verschillende docenten een catwalk ontworpen buiten op het school plein en mocht iedereen zijn outfit een voor een showen. Deze middag assisteerde ik in grade 2, en toen er werd omgeroepen wie er nog niet geweest was werden ze helemaal hysterisch en enthousiast. Miss Monique – Miss Monique- Miss Monique, dus toen heb ik ook even een rondje gedaan op de catwalk. Al met al was dit een erg leuke dag, vol met nieuwe ervaringen.

Na dinsdag was het natuurlijk al weer woensdag en dat betekent dat we alweer op het midden van de week zitten. Vandaag was niet heel erg bijzonder alleen dat Elizabeth en ik bedachten om maar weer geld uit te geven, we zijn na school lekker naar de stad gegaan waar we eerst een heerlijke cappuccino van 2 euro hebben gedronken en daarna lekker zijn gaan uiteten. We hebben genoten van een heerlijke beef brisket. Wat ons opvalt hier in Slovenië is dat ze helaas geen lekkere frietjes kunnen maken, het is altijd erg slap en vettig, en er worden weinig tot geen groenten bij de gerechten geserveerd.

Donderdag was het weer tijd om van klas te veranderen en stond ik in year 6. Dit is de laatste groep van de primary department. Wat een verschil met de vorige klassen, maar misschien heeft het ook wel met de teacher te maken in deze klas. Hij weet gewoon precies wat deze klas nodig heeft, hij maakt geen verschil in niveau, en hierbij voelt ieder kind zich gelijkwaardig en gewaardeerd. Dit is zoiezo iets wat ik maar al te graag wil meenemen in mijn eigen les geven. Aangekomen bij vrijdag, vrijdag was ook wel ‘International woman’s day’ waarbij we vieren dat de (meeste) vrouwen tegenwoordig even veel rechten hebben als mannen. En waar vrouwen ook al eeuwen voor strijden. Maar laten we vooral niet vergeten dat er nog steeds vrouwen zijn over de hele wereld waarbij deze rechten niet gelden. Op school werd er dan ook zeker aandacht aan gegeven, in het algemeen in heel Ljubljana er stonden overal kraampjes waar rozen verkocht werden, maar de mannelijke docenten bij ons op school hadden toch net wat leukers bedacht! Ze hebben namelijk voor alle staff een overheerlijke lunch gemaakt! Erg lief maar vooral erg lekker. Vrijdag avond hebben we lekker doorgebracht op het terras in de stad! We hebben heerlijk genoten van verrassend cocktails en wijn!

Vandaag dus wanneer ik dit schrijf hebben we heel de dag heerlijk door de stad gelopen. We hebben verschillende hoeken van Ljubljana verkent, onder andere een hele gave buurt/ plein met hele mooie graffiti en kunstwerken. Daarna hebben we heerlijk in het zonnetje een koffietje gedaan. Which by the way is really cheap here! Na de koffie zijn we langs het water naar de lokale markt gelopen die hier elke dag staat, het is een plein met allemaal marktkramen waar van alles wordt verkocht maar vooral producten van de lokale boeren hier. Hier gaan we zeker nog een kijkje nemen als we weer groente en fruit nodig hebben. Daarna hebben we lekker geluncht en toen bedachten we dat het wel slim was om naar Ljubljana Grad te lopen. Dit is het kasteel in het midden van het centrum, wat op een berg staat. Nou ik kan je vertellen het was een stijlen tocht naar boven, en ik ben bang dat ik morgen spierpijn ga krijgen maar the view was het 100% waard. En als me ouders hier komen over 3 en halve week dan nemen we ook zekers te weten de gondel naar boven! Enkele afbeeldingen meer zijn trouwens geplaatst in het mapje foto's mocht je het leuk vinden om deze te bekijken! 

Dit was het alweer voor deze week, voor morgen heb ik niet meer gepland als wat aan school werken en er een hele luie zondag van maken! In de avond zijn we van plan om nog even naar het spelletjes café om de hoek te gaan met een vriendinnetje uit Duitsland en dan is het weer vroeg naar bed want maandag gaat de wekker weer lekker vroeg. Aankomende week zal ik mijn 3 laatste observatie dagen hebben en sta ik als goed is donderdag voor de klas die ik gekozen heb! Wat deze gaat zijn is voor nu nog even een verrassing!

Heel veel liefs en tot volgende week!

Mo

Adventure is worthwhile

But there's always a first time for everything!

De eerste week!

Afgelopen maandag was het dan zover de eerste stage dag. De wekker ging om 5.30, lekker vroeg ook en om 6.45 namen we de bus naar school. De school begint hier om 7.40 voor zowel leerlingen als docenten en eindigt om 15.30. Dus ik maak lange vermoeiende dagen. Omdat Elizabeth en ik natuurlijk al waren wezen kijken naar de school, konden we het goed vinden en waren we ruim op tijd aanwezig. Na een meeting met de head of primary zijn we verwezen naar onze klassen. Ik ben gestart in grade 1, de leeftijd van 5-6 jaar oud. Halverwege de ochtend ben ik de klas uitgeroepen en kregen we een rondleiding door de school. Deze is klein maar fijn. In Nederland is het normaal dat de basisschool van groep 1 tot groep 8 is maar op deze school zit de middelbare school er ook bij. Een dag ziet er ongeveer zo uit:

Kinderen starten om 7.40 en dan is er tot 8.00 de tijd om even de dag door te nemen, spelletje of een kring. Om 8.00 starten ze dan met de lessen. Om 10.00 is de eerste break van 45 minuten. De kinderen eten eerst hun snack en gaan daarna buiten spelen. Om 10.45 komen de kinderen weer naar binnen en dan hebben ze les tot 12.00 en dan is er weer pauze tot 13.15. Op school word warme lunch aangeboden maar sommige kinderen nemen het ook van thuis mee. Fun fact the cateraars van de school lunch hebben ook geserveerd aan de film cast van ‘The games of thrones’. Na de pauze beginnen de lessen weer tot 14.45. Van maandag tot woensdag hebben de kinderen van 14.45 tot 15.30 activiteiten. Dit kan zijn van tekenen, zingen, dansen, voetballen, koken en ga zo maar door. Wat wel heel leuk is, vooral omdat er in deze tijd dingen worden gedaan waar normaal geen tijd voor is. Op donderdag is er vaak iets speciaals na 14.45 en op vrijdag is er een assembly. Tijdens deze assembly worden kinderen met een speciale prestatie van die week beloont, en daarnaast worden er dingen verteld. Deze week stond in het teken van een toyfair. De kinderen hadden speelgoed ingezameld en er stonden een soort van kraampjes met het ingezamelde speelgoed en kinderen konden dan weer ander speelgoed terug kopen voor 2 euro per stuk, en dit geld gaat dan naar een goed doel.

Maar goed weer terug naar maandag, maandag was een lange dag vol met nieuwe indrukken. De school is totaal anders als de school in Den Haag. De rest van de week is eigenlijk voorbij gevlogen. Op dinsdag ben ik gestart bij year 2 en hier heb ik 3 dagen in de klas gestaan, wat heel leuk was. En op vrijdag ben ik naar year 4 gegaan waar ik ook morgen nog een dagje heen ga. Je zult je nu vast wel afvragen waarom zoveel verschillende klassen, nou bij deze we moeten de eerste 2 weken van stage gaan observeren waardoor we de kans krijgen om alle klassen tot year 6 te bezoeken. Wat heel leuk is, maar ook heel vermoeiend want je moet constant nieuwe namen leren kennen, elke docent heeft weer zijn eigen manier van werken etc.

Ook dit afgelopen weekend hebben we weer wat leuks ondernomen natuurlijk. Op vrijdag na school hebben we gemeet met een Duits meisje die hier studeert met Erasmus. We zijn gezellig samen sushi gaan eten in de stad. Zaterdag was het dan toch echt tijd om onze gespaarde vuile was te gaan wassen in een wasserette. Gelukkig zit er eentje dichtbij en duurde verassend genoeg niet lang. 

Nadat we klaar waren bij de wasserette zijn we de stad in gegaan want Monique was opzoek naar een zomerjas. Een zomerjas in Maart je hoort het goed haha. Het weer is hier zo lekker, de zon schijnt elke dag, het vriest in de avond nog wel af en toe maar het is gewoon te warm voor een winterjas. Gelukkig heb ik een simpele jas gevonden en hoef ik niet meer zwetend te deur uit. Daarnaast zijn we ook lekker terrasje gaan hoppen in de avond. En wat heerlijk haha. We hebben bij iedere bar een cocktail gedronken en we zijn bij de laatste blijven hangen voor een tijdje. Ook vandaag was het heerlijk weer, het zonnetje scheen volop en die kans grepen we natuurlijk aan en we zijn ook vanmiddag nog even heerlijk naar het terras geweest.

Wat leuke fun facts die ik de afgelopen week ben tegen gekomen:

  • De  buschauffeurs hier weten echt niet hoe ze moeten rijden, het gaat er af en toe erg lomp aan toe. Daarnaast wat wel erg wennen is haha is dat de deuren van de bus naar binnen open gaan dus wanneer je uitstapt je erg goed moet opletten dat je die deur niet tegen je snottert aan krijgt!
  • Wat mij ook opviel was dat in elke cocktail die we bestellen er losse suiker aan toegevoegd wordt. Wat enigszins best raar in de mond ligt haha.
  • Ohh en de straten hier in Ljubljana zijn brand maar dan ook brandschoon, alsof er niemand wandelt en zijn afval achterlaat.

Dit was het dan alweer voor deze week, zoals je ziet vermaak ik me prima. We hebben nog niet zo heel veel aan sight seeing gedaan maar daar gaan we in de aankomende weken wel verandering in brengen. Voor nu ga ik me weer voorbereiden op een lange werkweek met vele nieuwe indrukken.

Ik zal gaan observeren in year 4,5 and 6.

Ohhh en voor ik het vergeet te zeggen ik heb nog een heel leuk nieuwtje te horen gekregen, ik heb afgelopen week een mail binnen gekregen dat ik ben geselecteerd voor een minor in Hong Kong. WHAAAAH super spannend natuurlijk, nu is het afwachten wat Hong Kong gaat zeggen want zei moeten nog accepteren maar met dit in het vooruitzicht zal ik als alles meezit half Augustus daar voor 5 maanden gaan wonen. Het houdt maar niet op haha.

Heel veel liefs,

Mo

Don’t wait the time will never be just right.

Welcome to Ljubljana

Hallo lieve allemaal

En de reis is begonnen, we zijn nu alweer 6 dagen in Ljubljana en morgen starten we onze allereerste stage dag! Spannend. Maar laten we beginnen bij het begin onze start van een onvergetelijk avontuur. Afgelopen dinsdag was het dan zover, helaas was ik sinds zondag grieperig! (Bedankt he pap!) en moest ik met koorts en vreselijke hoestbuien het vliegtuig in. Gelukkig viel de reis op zichzelf wel mee en waren we snel aangekomen in Ljubljana, aangekomen en wel hebben we een taxi genomen naar ons verblijf, die al met al 100% meevalt. Het is gezellig knus! Omdat ik me zo beroerd voelde besloten om lekker in het appartementje te blijven en het rustig aan te doen. De volgende dag besloten om even de nodige boodschappen te gaan kopen bij het winkelcentrum, bleek dit even op een klein avontuur te zijn uitgelopen. Na het shoppen kwamen we er eigenlijk achter dat we ietsiebietsie teveel hadden gekocht en het nog lastig werd om dit mee naar huis te krijgen. Elizabeth kwam met het idee om een politie agent aan te spreken met de vraag hoe we het beste een taxi konden bellen. Maar het eigenlijke idee hierachter was toch wel echt of we een ride konden krijgen van de politie! Haha. Wonder boven wonder lukte dit ook nog en de politie agent bood aan ons af te zetten bij ons appartement! Heel fijn! Ook vandaag niet heel veel meer gedaan want ziek is ziek.

Dan zijn we alweer aangekomen bij afgelopen donderdag, ik voelde me gelukkig al weer iets beter en we hadden afgesproken met een oud ITEps student die op onze stage school werkt! En ja hoor vandaag was dan ook de dag dat we voor het eerst het centrum van Ljubljana gingen verkennen. Het is prachtig hier, mooie omgeving. Hele mooie oude gebouwen en wat is de stad schoon en heel veel terrasjes! Wat Elizabeth en ik natuurlijk niet vervelend vinden. Samen met die collega afgesproken bij een tentje aan het water, en we konden toch gewoon lekker zonder jas in het zonnetje op het terras genieten van een heerlijk drankje en een taartje! Toch wel weer op tijd terug gegaan naar ons appartementje want ook vandaag voelde ik me nog niet 100%.

Vrijdag hebben we niet echt veel gedaan als het leuke nieuws dat ik een vlucht voor mijn ouders heb geboekt voor in april. Want die komen natuurlijk ook weer avontuur opzoeken.

Gister was de dag dan eindelijk aangebroken dat ik me weer 100% beter voelde, en dat ik zonder hoesten naar het eind van de straat kon lopen. Zo blij mee. Eindelijk weer energie. In het begin van de middag zijn we met de bus naar school gegaan om even te kijken waar we maandag nou eigenlijk heen gaan. Het is een klein schooltje, dus ik ben benieuwd hoe het er van binnen uit zal zien. Daarna zijn we nog even heerlijk de stad in gedoken en hebben we genoten van het zonnetje!

Deze eerste week was zoals je kon lezen niet zonder enige tegenslag, maar gelukkig ben ik op tijd beter voor het echte werk en waarvoor we hier natuurlijk zijn gekomen. Ik heb er heel veel zin in en we gaan er zeker een top tijd van maken!

Tot een nieuw avontuur!

Veel liefs,

Mo

The journey is the destination

Welcome 2019

Hallo allemaal! Allereerst de allerbeste wensen voor 2019! Ik wens jullie allemaal een jaar vol vreugde, vriendschap, gezondheid, geluk dus kortom een schitterend en sprankelend 2019! Dat we er met zijn alle weer iets ontzettends moois van mogen maken.

Nu het nieuwe jaar is begonnen betekent het ook dat het vertrek naar Slovenië ook steeds dichterbij gaat komen. Gelukkig hebben we inmiddels een appartementje gevonden hartje Ljubljana. En wat heb ik er zin in maar eerst moeten er natuurlijk nog wat praktische dingen geregeld gaan worden, zoals stage contracten, het hele inpakgebeuren komt ook weer om de hoek kijken, maar dat niet alleen de school komt met een dresscode dus ook nog een nieuwe gaderobe aanschaffen. Wat op zich geen straf is maar wel weer onnodige uitgaven met zich meebrengt.  Gelukkig ben ik inmiddels een iets meer ervaren inpakker geworden en weet ik dat je alleen dingen moeten inpakken die je ook echt gaat gebruiken. Dus dat gaat zeker goed komen.

Voordat het avontuur echt gaat beginnen heb ik eerst nog een hele waslijst aan dingen die moeten gebeuren zowel school related als werk related. Ik ben druk bezig met het regelen van mijn minor na de zomer vakantie en we moeten ook al weer doorgeven waar we stage willen gaan lopen in het 3e leerjaar. Daarnaast ben ik bezig met het afronden van de reken minor dus alles loopt een beetje door elkaar heen als je kunt zien.  

Kort maar krachtig laten we maar zeggen.

Waar ik wel benieuwd naar was of een van mijn lezers toevallig ooit in Slovenië is geweest? En eventueel tips voor mij heeft als het gaat om mooie plekjes in Slovenië? Ik hoor het graag.

Heel veel liefs,

Mo

Back with a new ADVENTURE!

We mogen weer, wat heerlijk om dit te kunnen vertellen. Het is een lange tijd stil geweest op mijn reis blog maar bij deze er komt weer schot in de zaak. Dus bereid je maar voor want ik zal zo snel mogelijk weer om de paar weken een leuke blog gaan schrijven. 

De meeste mensen die mij volgen sinds mijn USA adventures weten wel dat ik ben begonnen aan de internationale pabo. Hier heb ik het onwijs naar mijn zin. Afgelopen September mijn propedeuse mogen halen en ik ben nu druk bezig met cijfers want ik doe namelijk een minor in rekenen. Ik kan je vertellen het is me een partij moeilijk maar in deze 3 maanden heb ik al meer geleerd als mijn 8 jaar basisschooltijd. De kwartjes zijn zeg maar gaan rollen. Dus dat gaat vast helemaal goed komen.

Jullie vragen je natuurlijk af waar ik dan heen ga, nou dat zal ik eens vertellen. Lang verhaal kort ik zou naar Italië gaan maar dat is op het laatste moment gecanceld helaas, maar dat mag de pret niet drukken want ik ga samen met een vriendinnetje van school lekker 2 en halve maand naar Ljubljana, Slovenië. En wat heb ik er zin in. We gaan stage lopen op de British International School of Ljubljana, het gaat een uitdaging worden maar ik heb er onwijs veel zin in.

De vluchten zijn inmiddels geboekt, en wij zullen vertrekken op 19 Februari. Nu hebben we wel een klein probleem want we hebben nog geen accommodatie gevonden. Nu is mijn vraag aan alle lieve lezers of er iemand weer iemand kent die toevallig familie, vrienden, vrienden van vrienden of kennissen heeft die toevallig iemand kent in Ljubljana of misschien tips heeft voor een verblijf! Dat zou tof zijn!

Ik ga het vandaag kort houden, maar ik ben onwijs blij dat ik iedereen weer op de hoogte kan houden van al mijn avonturen, alle vragen zijn natuurlijk welkom. En tot de volgende!

Heel veel liefs,

Mo

Want je weet :

If you can dream it, you can do it!

Coming home to go home? Part 1

Coming home to go home? Isn’t that a little bit strange? Well no, not at all. Guess what I have been back in my favourite city with my favourite people and it was amazing. And I am missing it already! Just grab a cup of hot chocolate and a snack because it is going to be a long one!

But first things first on 26 December,2016 I wrote my last blog so you guys need a little update on my not so interesting life. I moved as some of you may well know by now. I didn’t move away too the next city but I moved across the country all the way to Drenthe. Sounds pretty far but it is just a 1hour and 20min drive. So feel free to stop by. I can hear you all thinking what is she doing in Drenthe? Well I am a student again, and not just a student but an international student. I am following the course International teaching education for primary schools. And till now I am really enjoying it, I had my first teaching practice 2 weeks ago at a school in The Hague, where I will return in the end of November for 3 weeks. I actually cannot wait to start the real deal in front of a classroom. If you want more information about this just let me know. Let’s get started with the better half of this story.

4 friends, 2 tour guides, 1 destination and the best host family that will host 4 girls. Welcome in New York City or too ruin dreams Westfield, New Jersey and what felt it good to be back! It felt like coming home again, it felt like when I got back from America and you walk around your house, your street and your city. Everything feels the same and looks the same.

The adventure started in Amsterdam everything went smooth we spend too much time in line and walked kilometres after security check ‘Welcome at Schiphol’. We flew from Amsterdam to Toronto and from Toronto to Newark. I saw beautiful views from up in the sky and I could even catch a glimpse of Toronto’s beautiful waterfall the Niagara Falls. From having a laugh with a flight attended to making an attempt for doing my homework, and not to forget eat all the candy we brought. We finally arrived in Newark at 5.30 pm local time. Getting our rental car for the week and off we were to Westfield. When we arrived it was already dark but we came home to a Oktoberfest party. Irene and Iris if you are reading this they still have bratwurst and spätzle. At first I thought should I ring the doorbell or should I just walk in. What if that is rude but then it was Monique come on you lived there for a year, it is practical your second home and they won’t hear the doorbell if there is a party going on anyway so we just walked in, everybody was standing outside so I could surprise hug my host mom, it was so lovely too see her again but also to see my host dad again.  I kept thinking it feels so good to be back. After the reuniting and introducing everybody we went inside so I could give my friends a grand tour of the house. It is so nice showing people where you have spent your year, they can finally understand what I was talking about all those times on skype. After the tour we went to get our stuff and we had a lovely German meal outside. During the meal there were more people coming in, my host mom sister and parents arrived. It was so lovely to see them again as well. We had little chitchat and after a while it got cold so we moved inside to be greeted by loud men that where watching Baseball if I am correct. During the game Brendan came home and it was so good to see him again he didn’t changed a bit, still the cute little cheeky boy that I had left 1 year ago. On the other hand when Jack came home I was shocked. Jack has grown so much, he is taller than me now and his voice got a little bit lower. But he is still my cute little Panda. After a while the jetlag kicked in and we needed sleep and a lot too but as you can guess I was awake by 6 in the morning like all of us. We just chilled in bed had breakfast in our PJ’s, chatted with my host parents and went back up to get changed. In the meanwhile my host mom was going to pick up Alexandra and I was so excited to see her again. She didn’t change a bit, well she did cut her hair shorter and she looks a little bit more mature now but it is still the same Alex.

Fun fact of that day: We looked fancy, even though we were all just wearing normal clothes. Jeans with a T-shirt, Skirt with a T-shirt. And just normal everyday make-up. The first question we got when we got downstairs was if we we’re going out to a club? Uhh no this is how we dress in normal life as well. Just wait until we dress up when we are going out. It is so much fun to keep seeing the difference. But it also really nice that my friends could experience that.

The first real day in downtown Westfield and area. (22 October 2017)


After getting ready we made our way downtown Westfield and how can you possibly start your day in Westfield without going to Starbucks. Well yes not. So that is what we did, we ordered a drink and we sat outside because the weather was beyond beautiful. After our kickstart at Starbucks it was time to give them a tour around Westfield, from Victoria secret, to Frozen Yoghurt to Carlo’s Bakery I have showed them all. After the grand tour of Westfield it was finally time to show them my all-time favourite store TTTTTTTAAAAAAAAAAAARGET. (try to pronounce it like that). No joke we spent at least 2,5 hours in target and I have enjoyed every second of it. As well as how much I enjoyed my snackmix. After target we went to DWS and OLD NAVY, after that we drove the crazy route 22 to Olive Garden. Jammmmie. We did end the day quite early because we all we’re worn out.

I like to end this blog right here and right now because I don’t think you guys will appreciate a blog that is as long as the Empire State building, I promise I will be back with a part 2 of this amazing week with more adventure and more stories about my fab time in NYC.

Until next time.

Lots of Love

Mo

You only live once, but if you do it right,once is enough!

De aller aller laaste!

Hallo allen!

Nog een laatste keer dat ik een blog mag schrijven, dus ik hoop dat jullie deze laatste keer ook weer net zo enthousiast zijn als bij de eerste! Het is inmiddels let’s say 3 maanden geleden dat ik thuis ben gekomen! Inmiddels alweer gewend aan het Nederlandse leven, al mis ik de united states wel! Ik heb nog veel contact met vriendinnen die of inmiddels thuis zijn of nog in de states zijn! Ook heb ik al weer een paar meiden terug gezien zowel Nederlandse als een Duits vriendinnetje! Erg leuk! Ook het contact met mijn hostfam is erg leuk! Ik spreek me kiddo’s vaak en het contact komt van beide kanten! Ik krijg ook spontane berichtjes van mijn hostmom dus erg lief!

Al mis ik mijn leven in de states het leven gaat door dus moeten we er het beste van maken! Ik heb een baantje in een kledingwinkel voor de weekenden maar mag vaak meer werken! Ik heb het onwijs naar me zin daar! Qua school betreft ga ik in het nieuwe jaar me helemaal focussen! Maar ik schrijf deze blog niet zonder reden ik heb namelijk 2 video’s die ik met jullie wil delen.  De eerste video staat eigenlijk al een tijdje online maar ik weet niet of iedereen deze wel gezien heeft! En de andere video heb ik net afgemaakt en ben erg blij met het resultaat! So I hope you all like it!

https://www.youtube.com/watch?v=Rd_EjWPAsdY      <-- travelmonthvideo

https://www.youtube.com/watch?v=PTEgDZo7-yI&t=2s  <-- cominghomevideo

Mocht je de link niet kunnen openen de bestanden staan ook onder het kopje video op mijn profiel!

Ik wil iedereen een goed en liefdevol 2017 wensen en dat alle dromen mogen uitkomen!

NEW YORK I WILL SEE YOU IN 2017!

Heel veel liefs Mo

IF YOU  CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active